Kapitanov, Milenov




The Foundation: The idea is to be made of reinforced concrete and to be cast in a convenient place and then transferred to the place by a helicopter. For this purpose, it must be as light as possible, through cavities of a different nature: a cavity for storing supplies and first aid is provided, a battery cavity storing the electricity produced, gullies allowing the passage of rainwater through the foundation on the natural slope of the ground, For the installation of frames forming the main volume, as well as additional lightening cavities to be filled with stones remaining from the previous shelter in order to give additional weight and stability after being Placed on the ground.


Volume:
The main volume will be a 3D puzzle, which arrives in parts and is assembled on site from pre-prepared parts. The construction is frame-like, the frames come fully executed, prepared with mounting connections to the foundation and surrounding panels. The joints between the elements are mechanical to allow multiple gouging and milling, all joints are sealed with waterproof elastomeric resins or liquid rubber, which are excellently waterproof and easy to remove when polishing the fabric. The materials used are mainly wood treated with water-based varnishes, MDF with aluminium coating, glass and heat insulation. The closed volume is divided into two.

The first one is for technical purposes, it is focused on: installations, transmitting equipment, internet devices, HVAC facilities, etc. The second is the real room accessible to everyone, representing a simple interior with folding furniture, a well-lit and insulated from the outside influences capsule with its own climate.

The Roof:
In fact, it is a solar panel covering the entire main volume. The lower level roof has the main purpose of insulating the rooms underneath it, and protecting against mild wet winds or winds while the main roof is an aluminium structure to which the solar panel is attached.

The panel itself is positioned at an angle of 32 degrees optimum for sunshine and is protected by thick nano-coated glass that prevents water retention, accumulation of snow and dirt, so the solar panel will produce electricity as optimally as possible in all conditions. The purpose of separating the solar panel from the main volume is to avoid condensation caused by temperature differences outside and inside the glass.


KAPITANOV, MILENOV


The idea is to be made of reinforced concrete and to be cast in a convenient place and then transferred to the place by a helicopter. For this purpose, it must be as light as possible, this is achieved through cavities of a different nature.